Predstavljen hrvatski natjecateljski program 69. Pulskog festivala

20:35 / 02.06.2022.

Autor: Maroje Vučićević/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Predstavljanje Hrvatskog programa 69. Pulskog filmskog programa

Predstavljanje Hrvatskog programa 69. Pulskog filmskog programa

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Hrvatski natjecateljski program Pulskog filmskog festivala donosi deset naslova. Ove godine raznoliki filmovi gledat će se i na ležaljkama uz more, na Brijunima te u Rovinju i Poreču. Hrvatski filmaši imat će priliku predstaviti svoja najnovija ostvarenja, ali i ona u nastanku, brojnim važnim međunarodnim agentima.

Festival 16. srpnja otvara film "Šesti autobus" Eduarda Galića, o autobusu za Ovčaru za koji se još ne zna gdje je završio. Priča je nakon niza pandemijskih i financijskih problema privedena kraju.

Tu su još i "Divljaci" Darija Lonjaka, "Glava velike ribe" Arsena Oremovića, "4:2" Anđela Jurkasa te dugometražni redateljski prvijenac "Baci se na pod" Nine Violić.

Za Zlatnu Arenu natječu se i hvaljena "Zbornica" Sonje Tarokić, "Illyricvm" Simona Bogojevića Naratha, "Nosila je rubac črleni" Gorana Dukića, "Stric" Andrije Mardešića i Davida Kapca te "Punim plućima" Radislava Jovanova Gonze.

Pula u ovom globalno konkurentnom okružju mora čvrsto zacrtati svoj daljnji put.

U žiriju su austrijski redatelj Stefan Ruzowitzky, glumica Marija Škaričić, kritičarka Alissa Simon, montažer Miran Miošić i prošlogodišnji pobjednik Zrinko Ogresta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!