Goethe-institut u novom prostoru - moderniji i atraktivniji

28.06.2022.

07:12

Autor: Maroje Vučićević/Dnevnik/HRT

Goethe-institut u novom prostoru

Goethe-institut u novom prostoru

Foto: HTV / HRT

Ugledna njemačka kulturna i obrazovna ustanova Goethe-Institut - vjerne korisnike u Hrvatskoj dočekuje u novom ruhu. Uoči 50. obljetnice neprekinutog rada ponovno otvara vrata javnosti, i to na novoj adresi, u Olimp centru u Zadarskoj ulici u Zagrebu.

Poseban je dragulj novoga Goethe-Instituta knjižnica koja će se usmjeriti na medijsku pedagogiju i niz drugih suradnji.

Institut djeluje u 98 zemalja diljem svijeta. Nudi tečajeve, radionice i seminare za nastavnike njemačkog jezika te opširan program ispita.

Ove je godine osobito važan projekt usavršavanja mladih novinara za teme društvene nejednakosti i terenski rad na području istočne Slavonije. Posebno se podupire rad mladih dramatičara u suradnji s Hrvatskim centrom ITI.

- Ovaj novi prostor naš je dar za 30. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Njemačke. Planiramo velike stvari u budućnosti i upravo razvijamo niz uzbudljivih programa za naše korisnike – poručio je dr. Arpad-Andreas Sölter, ravnatelj Goethe-Instituta Kroatien.

Strateški ciljevi Goethe-Instituta su razmjena, kreativnost i globalno učenje. Njihovi verificirani programi sasvim će sigurno i dalje privlačiti mnogobrojne korisnike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!