Sto godina od rođenja Ive Robića

27.01.2023.

16:23

Autor: Maroje Vučićević/Vijesti/HRT/A.S.

Sto godina od rođenja Ive Robića

Sto godina od rođenja Ive Robića

Foto: HTV / HRT

Sutra je točno sto godina od rođenja Ive Robića, hrvatskog pjevača i skladatelja i najvećeg imena hrvatske glazbe i pop kulture druge polovice 20. stoljeća. 

U tom povodu predstavnici HGU-a, HDS-ZAMP-a, HRT-a i Croatia recordsa položili su cvijeće na njegovom posljednjem počivalištu na zagrebačkom Mirogoju. HRT će tijekom cijele godine na svojim programima obilježavati ovu veliku obljetnicu.

- Način na koji su oni radili sa svim tim entuzijazmom, energijom, znanjem i poštenjem je definitivno napravio da unatoč nedostatku komunikacijskih sredstava to zaživi i ostane - možemo biti ponosni i kao narod i kao struka, rekao je Nikša Bratoš, predsjednik Glavnog odbora HGU-a.

- Ivo je bio izvanredan prijatelj i kolega, ja bih rekao najveći naš umjetnik zabavne glazbe kojeg smo imali. Mi svi mladi morali smo ga tada kopirati, posebno zbog dikcije koju je on imao izvanrednu, kazao je Drago Diklić, iz HDS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!