20:55 / 20.03.2021.

Autor: Maroje Vučićević/Dnevnik/IMS/HTV/M.M./HRT

"Šutnja" - nova kriminalistička serija HRT-a

"Šutnja" - nova kriminalistička serija HRT-a

"Šutnja" - nova kriminalistička serija HRT-a

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U Zagrebu se počela snimati nova kriminalistička serija HRT-a "Šutnja". Potresnu priču o dječjoj prostituciji i bijelom roblju, prema romanima Drage Hedla, režira višestruko nagrađivani Dalibor Matanić.

Dječja prostitucija i trgovina bijelim robljem teme iz Hedlovih romana "Izborna Šutnja", "Ispovjedna tajna" i "Kijevska piletina" pletu mrežu koju junaci pokušavaju raspetljati. Inspektor Kovač postaje potpuno opsjednut istragom.

- To zlo koje čovjek na jedan gotovo paranormalni način osjeti i namiriše - u jednom trenutku kada ga to sve stuče sa svih strana, prelomi to, ostane na nogama i odluči to razotkriti i istjerati do kraja, kaže Darko Milas, uloga inspektora Kovača.

Sandra Lončarić utjelovila je inspektoricu Vesnu Horak koja se u mladosti susretala sa sličnim problemima kao djevojke koje sada istražuje.

- Zbog toga je postala tako čvrsta. Želi istražiti to do kraja ne samo zato što je policajka, nego i iz svojih osobnih razloga, kaže Lončarić.

Matanić želi napraviti proizvod za međunarodnu publiku kao što mu je to uspjelo s "Novinama". Seriju snima Drugi plan u suradnji s ukrajinskom produkcijskom kućom Star Media i njemačkim divom Beta filmom koji je zadužen za međunarodnu distribuciju.

- Bilo da se radnja događa u Kijevu, Osijeku ili bilo gdje drugdje na svijetu to zlo je isto, ta etika je ista i ta neka borba da se te cure spase i da se pobijedi zlo je ista, kaže Matanić.

Među ostalima, u seriji koja će se snimati i u Ukrajini, glume Goran Bogdan, Leon Lučev i velika ukrajinska zvijezda Kseniya Mishina. "Šutnju" koju ćemo gledati u šest epizoda na malim ekranima možemo očekivati u kasnu jesen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!