Šibenik: LADO u "Arsenu" otvorio božićnu turneju

15.12.2021.

18:12

Autor: Petar Mikuličin/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Nastup ansambla LADO u Šibeniku

Nastup ansambla LADO u Šibeniku

Foto: Regionalni dnevnik HTV / HRT

Renomirani hrvatski Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO prvi je put nastupio u šibenskoj Kući umjetnosti Arsen. Publiku su počastili izvedbom tradicijskih hrvatskih božićnih pjesama. 

Zvuk našeg najpoznatijeg folklornog ansambla LADO dotaknuo je dušu Šibenčana, a ponovni susret s publikom obradovao je članove ansambla.


- Naravno, publika nam je najviše nedostajala, jer to je ono za što mi živimo, za pljesak publike, kaže Kristina Opačić Vrućina, solistica Ansambla LADO.


Umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac rekao je da se s obzirom na brojne nastupe i koncerte u Šibeniku osjećaju kao kod kuće.


LADO se za nastup u intimnom prostoru šibenske Kuće umjetnosti s lakoćom transformirao u manji vokalno-instrumentalni ansambl. Razlog su, dakako, pandemijski uvjeti.


U "Arsenu" su premijerno izveli repertoar tradicijskih božićnih pjesama pod nazivom "Srićna noć je prispila".


- To je repertoar crkvenih pučkih popijevki iz različitih hrvatskih krajeva, od Dalmacije preko Baranje, Međimurja, Hrvatskoga zagorja, kaže Šokac.


I ovaj koncert bio je revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!