Šibenik: Premijerno prikazan dokumentarni film o životu Dražena Petrovića

10.06.2023.

22:17

Autor: Ana Štrelov/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Premijerno prikazan dokumentarni film o životu Dražena Petrovića

Premijerno prikazan dokumentarni film o životu Dražena Petrovića

Foto: Dnevnik / HRT

Na šibenskoj tvrđavi Barone premijerno je prikazan dokumentarni film ''Naš mali'' koji donosi priču o životu jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena - Dražena Petrovića. 

Sugovornici u filmu, Draženovi su suvremenici, a posebnu dubinu daju mu arhivski materijali i fotografije.

Nema sumnje, i trideset godina nakon Draženova stradavanja, on i dalje živi - u mislima i sjećanju, a mladima, taj košarkaški Mozart, uzor je u sportu i životu.

- Njegova priča traje, ali on je sam zaslužan za to. Gluma traje dva sata, ali emocije i ovako prisjećanje nakon trideset godina to je nešto više od svega i od sporta i od samog čovjeka, naglasila je Draženova majka Biserka Petrović.

- To su trenuci zapravo s kojima oni i danas žive. Kako su oni Dražena doživljavali, što je njima Dražen značio onda i što im znači danas. I nisu krili emocije kad su davali te izjave što daje dodatnu vrijednost filmu, istaknula je autorica i redateljica filma "Naš mali" Ivana Guberina

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!