U osječkom Gradskom vrtu glazbeni spektakl - 29. dodjela nagrade Porin

09:17 / 24.03.2022.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Pripreme za 29. Porin

Pripreme za 29. Porin

Foto: HTV / HRT

U Osijeku u dvorani Gradski vrt gledatelje večeras očekuje glazbeni spektakl - 29. dodjela nagrade Porin. I ove godine, najavljen je velik broj izvođača i nominacija.


- Porin je napravljen po uzoru na Grammy. Sretni smo, ponosni, nakon dvije pandemijske godine pauze, evo nas opet u dvorani. Čeka nas glazbeni spektakl, jako puno izvođača, iznenađenja. Mislim da će biti prava fešta, rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica glazbene nagrade Porin u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Porin se dodjeluje u 37 kategorija. Pristiglo je čak 2116 prijava, od čega samo za pjesmu godine 381 prijava. 

- Svake godine interes raste i sve je veći broj prijava, rekla je Martinac.

Porin se 2005. održao u Osijeku.

- Prebacili smo se u veću dvoranu, veće su scenografije, jedino što je ostalo isto je da nominirani nastupaju, ali svake godine radimo stepenicu više da produkcijski bude veći spektakl, rekla je Martinac.

Ivan Radić, osječki gradonačelnik, pohvalio je organizaciju Porina te poručio da će gledatelji u dvorani i pred malim ekranima večeras moći uživati u pravom spektaklu te izdvedbama najboljih hrvatskih izvođača.

Gledatelji u dvorani moraju imati COVID potvrde, a za one koji je nemaju bit će organizirano testiranje ispred dvorane.

Ulaznice su rasprodane, a izravan prijenos možete pratiti na Prvom programu HRT-a nakon središnjeg Dnevnika te u programu Hrvatskog radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!