20:38 / 06.05.2021.

Autor: Anja Cerar/Dnevnik IMS-a/HRT

U Veneciji postavljen hrvatski paviljon

Hrvatski paviljon na Venecijanskom bijenalu

Hrvatski paviljon na Venecijanskom bijenalu

Foto: HTV / HRT

Projekt "Togetherness/Togetherless" povjerenika Idisa Turata predstavljat će Hrvatsku na 17. Venecijanskom bijenalu - međunarodnoj izložbi arhitekture, koji će se održati od 22. svibnja do 21. studenog, nakon što je prošle godine odgođen zbog pandemije. Hrvatski paviljon već je postavljen u Arsenalu, a otvara se 21. svibnja.


- Hašim Sarkiz, koji je selektor, svima je postavio pitanje "kako živimo zajedno"? Tako da smo mi napravili jedan paviljon koji se sastoji od ostataka riječke industrije koje smo, zapravo, reupotrijebili da bismo stvorili jedan prostor zajedništva, kazao je Idis Turato, povjerenik hrvatskog nastupa na 17. venecijanskom bijenalu arhitekture.


- Postoji specijalni režimi koji će se morat poštovati, ali zapravo, bit će neobično, bit će zanimljivo vidjeti kako će se u takvim okolnostima jedna takva manifestacija održati, rekla je Nevena Tudor Perković, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Ministarstva kulture i medija.   

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!