10:54 / 07.11.2019.

Autor: Zrinka Turalija Kurtak/V.M./HRT

[UŽIVO] Večeras središnja proslava 150. rođendana Vijenca

-

-

Foto: - / -

Naš najstariji književni list Vijencu večeras obilježava 150. obljetnicu svečanom akademijom u Hrvatskom glazbenom zavodu, koju od 20 sati prenosimo na HTV3. Njegov novi, mladi urednik Goran Galić vidi Vijenac u skladu s novim vremenom.
Naš najstariji književni list Vijencu večeras obilježava 150. obljetnicu p svečanom akademijom u Hrvatskom glazbenom zavodu, koju od 20 sati prenosimo na HTV3. Njegov novi, mladi urednik Goran Galić vidi ga u skladu s novim vremenom, a gostujući u Vijestima iz kulture otkrio nam je kako i do nove publike.

Na uredničkome mjestu izmjenjivala su se najveća imena hrvatske kulture i javnoga života, među njima i August Šenoa - pa evo uoči njegova rođendana i ova središnja proslava.

U 150 godina Vijenac je šest puta obnavljan, ali nit vodilja ostala je ista. Nekad smo u nastavcima čitali Zlatarevo zlato, prijevode Shakespearovih i Baudeleairea, a danas okuplja mnoga intelektualna pera koja komentiraju i recenziraju kulturna događanja, donosi tekstove hrvatskih književnika, prijevode, feljtone i polemike.
150 godina od prvog broja 'Vijenca' Prvi mu je broj bio najavljen riječima 'Slavnome je obćinstvu objavljen dan radosti velike i slavlja', a mi vas pozivamo da večeras od 20 sati na HTV3 pratite večer slavlja sa Šenoinim, Kranjčevićevim, Novakovim, Matoševim riječima te glazbom Lisinskog i Zajca uz izravni prijenos svečane akademije iz Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu.

Uoči svečanosti gost Vijesti iz kulture bio je glavni urednik Vijenca Goran Galić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!