18:43 / 28.07.2020.

Autor: I.D./V.M./Vicko Dragojević/Dnevnik/IMS/HRT

Vela Luka Olivera nosi u srcu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Velolučkim kalama ovih dana Oliverove pjesme odzvanjaju na posebno sjetan način. Otvorena je i izložba "Oliver u Luci/Luka u Oliveru".
29. srpnja obilježava se godišnjica smrti Olivera Dragojevića. Dugo ćemo pamtiti slike kojima se Hrvatska oprostila od jednog od svojih najomiljenijih glazbenika, a posebno ga i dalje u srcu nose njegovi Velolučani.

Cijeli posljednji tjedan srpnja Vela Luka je posvetila Oliveru: manifestacija 'Trag u beskraju' je 27. srpnja otvorena izložbom 'Oliver u Luci / Luka u Oliveru', a vrhunac je veliki koncert na kojem večeras, 29. srpnja nastupaju Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.
Druga godišnjica smrti Olivera Dragojevića Za sutra, u četvrtak 30. srpnja, najavljen je koncert naziva 'Evo mene među moje' na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme koje su zahvaljujući Oliverovim izvedbama postale evregreeni hrvatske glazbe.

Na tom koncertu nastupit će: Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta i Petra Roško.

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.

Zbog epidemiološke situacije, svi će se koncerti održati na pjaci ispred crkve sv. Josipa. Sva događanja će se održati prema mjerama i preporukama HZJZ-a.

Zato je Vela Luka omogućila je i druge načine praćenja koncerata – prijenos uživo bit će na Max TV-u, Youtube kanalu i Facebook stranici HT-a te na Narodnom radiju, a koncerte će se moći se pratiti i s brodova i iz ugostiteljskih objekata u Veloj Luci kao i preko dva video zida u samom centru mjesta (Mala riva, park).

Velolučkim kalama tako ovih dana odzvanjaju Oliverove pjesme, a naša je ekipa u sinoćnjem središnjem Dnevniku HTV-a prenijela dio atmosfere iz Vele Luke:
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!