17:24 / 05.04.2018.

Autor: T.V./P.P.M./HRT

Festival matematike u Varaždinu

-

-

Foto: - / -

Matematika kao temelj prirodnih znanosti, presudna je za napredak. Posebno je zanimljiva učenicima - od prvašića do maturanata, koji su odlučili jedan dan proljetnih praznika, provesti na - Festivalu matematike.
Iako su školski praznici i učenje i vježbanje, pogotovo matematike, mnogim učenicima ne pada na pamet, ima i onih koji upravo u njoj uživaju ovih dana. U varaždinskoj Gospodarskoj školi održan je četvrti Festival matematike, a natjecanje je privuklo više od tisuću učenika osnovnih i srednjih škola iz šest županija. Matematika kao temelj prirodnih znanosti, presudna je za napredak. Posebno je zanimljiva učenicima -  od prvašića do maturanata, koji su odlučili jedan dan proljetnih praznika, provesti na - Festivalu matematike.

Razigrano zbrajanje i oduzimanje jednom postaje vrijedan alat. Ima tu i onih koji su osvojili broncu na srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi. Zahvaljujući pak tamošnjem Centru izvrsnosti, učenici postižu natprosječne rezultate na državnim i svjetskim natjecanjima.

Festival matematike održan na temu 'Gospodarstvo i poduzetništvo Varaždinske županije' najbolje pokazuje smjer primjenjivosti igre brojkama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!