Kako izgleda online praksa u voćnjacima i plastenicima

21.05.2020.

15:48

Autor: Zrinka Perić/Daniel Gurov/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Nastava na daljinu učenicima iz pograničnih područja nekada je bila nemoguća. Uskoro će ju privesti kraju, a pravi povratak u školske klupe, nadaju se svi, bit će najesen.
Školsku su praksu u svojim voćnjacima i plastenicima odradili učenici vinkovačke poljoprivredne škole. Snimke su slali profesorima, i sada čekaju ocjene.

Kad napiše domaću zadaću i ponovi gradivo, Igor radi u polju dok se ne smrkne.

- Danas kultiviram kukuruz što sam naučio u školi kod mojih profesora, rekao je Igor Strukar, učenik 3. razreda Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima.

Za ocjenu iz prakse poslao im je videozapis. I nada se, kaže, petici.

- Mislio sam da će biti dobro bez škole, a zapravo mi je teško jer svaki dan radim u polju i jako je zahtjevno, dodaje.

U vinkovačkoj poljoprivrednoj školi učenici su praksu na daljinu odradili u roku i s najvišim ocjenama.

- Neki su sijali, neki su vrcali med. Što god su radili, oni su to nama slali, rekla je Vesna Vuković iz Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima.

A da polja i voćnjaci u školskom vrtu ne uvenu dok učenika nema - zaduženi su profesori. Nastava na daljinu učenicima iz pograničnih područja nekada je bila nemoguća. Uskoro će ju privesti kraju, a pravi povratak u školske klupe, nadaju se svi, bit će najesen.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!