Maturanti se opraštaju od školskih klupa

19.05.2021.

16:01

Autor: Sara Badžek/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Maturanti se opraštaju od školskih klupa

Maturanti se opraštaju od školskih klupa

Foto: HTV / HRT

Oko varaždinskih srednjih škola ovih je dana itekako bučno i veselo. Maturanti se opraštaju od srednjoškolskih klupa. Već druga generacija koja školu završava u epidemiji, slavit će u skladu s mjerama, no nadaju se da barem maturalna zabava neće izostati. 

Nema toga što ova mladost ne može pobijediti - bilo optimizmom ili maštovitim kostimima.

- Idemo biti nešto što nitko nije bio, pa smo se odlučili za ribiče. Malo nas je mučila ova online nastava koja je trebala biti ovaj tjedan pa smo se dogovirili da od doma uzmemo sve što trebamo i to je to, kaže maturantica Janica.

- Nije bilo problema, trebali smo se samo naviknuti i prihvatiti takav način školovanja, dodaje njezina kolegica Rahela

Sljedeći tjedan završavaju s nastavom. A kako je opraštati se s prijateljima iz srednjoškolskih klupa pod mjerama?

- Definitivno izazovno, nismo navikli, a već nas godinu i pol prati, došli smo do novih načina rada kojih smo bili primorani držati se. Teško je slaviti u takvim uvjetima, ističe maturant Edi. 

Oko 150 maturanata samo ove škole maturalnoj se zabavi nadaju u srpnju. U međuvremenu - slijede i upisi na fakultete. Tu im je, kažu u šali, epidemija i olakšala.

- Olakšala mi je je. Bolje online. Pa naravno, mogu više prepisivati, kaže maturant Marin.

- Bila je ipak sreća da su cijelo drugo polugodište u školi, to ne možemo reći za 1,2 i 3. razrede, to mi je žao, ali ipak maturanti su nešto specifično u odnosu na druge, ističe Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin. 

A od ovog tjedna u školske su se klupe vratili svi učenici diljem Varaždinske županije.

- Ovaj tjedan definitivno nećemo krenuti s ispitivanjem jer prvo trebamo provjeriti jesu li zaista svi učenici pratili online nastavu. Ako nisu, da onda nadoknadimo to gradivo, da ga probamo malo popuniti, kaže Mihaela Vrbnjak Grđan, profesorica kemije i biologije, VI. OŠ Varaždin.

Neka im ovaj put potraje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!