"Misli svojom glavom u medijskom labirintu"

09.05.2022.

13:00

Autor: HRT

5. Dani medijske pismenosti

5. Dani medijske pismenosti

Foto: HRT / HTV

Završili su peti Dani medijske pismenosti održani pod motom "Misli svojom glavom u medijskom labirintu". Agencija za elektroničke medije provela je istraživanje prema kojem i roditelje i djecu najviše zabrinjava moguće nasilje na internetu, a jedan od tri učenika i studenta osjeća stres, usamljenost i zavist te ima manje samopouzdanja zbog sadržaja na društvenim mrežama. Predstavljeni su i pobjednički radovi na filmskom natječaju za osnovne i srednje škole, čija je tema ove godine bila „Influenceri i mi".


- Mi u čitavom obrazovnom sustavu moramo prionuti tome da djecu, naše učenike, poučimo kako i na koji način da usvoje upravo onu informaciju koja će im trebati za donošenje pravo suda, ali i svakako stavova u budućnosti u životu, kazao je Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja.

- Ministarstvo kulture i medija financira po prvi put u Hrvatskoj projekt uspostave sustava provjere činjenica odnosno provjere informacija. Naravno, bez učenja, bez alata koje svatko od nas kao građanin mora usvojiti, da bi u toj šumi informacija razaznao istinu od neistine, bez tih programa medijske pismenosti - nećemo biti ojačani kao građani, izjavila je Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!