Modna revija uz Dan škole OŠ "Vijenac"

28.11.2022.

17:16

Autor: HTV/

Za Dan škole učenici su pripremili modnu reviju s temom igre

Za Dan škole učenici su pripremili modnu reviju s temom igre

Foto: HTV / HRT

Osječka Osnovna škola "Vijenac"ovogodišnji Dan škole obilježava mnoštvom zanimljivih sadržaja u čijem je središtu igra. Koliko se vole igrati, učenici i učitelji pokazali su izložbom i modnom revijom. OŠ Vijenac, koja djeluje od 1963., bila je prva osnovna škola u Hrvatskoj bez zadaća, a moderno obrazovanje nastavlja i danas.

 

U Osnovnoj školi Vijenac tjedan je počeo uistinu veselo. Kreativnosti učenika i nastavnika nije bilo kraja, a svi su se usput i igrali.


- Cijeli Dan škole obilježava se uz igru i mislim da je i na otvaranju Dana škole bila vidljiva ta igra, druženje, prijateljstvo kroz pjesmu, kroz modnu reviju, kroz igru koju su prikazali učenici razredne nastave, kazala je ravnateljica OŠ Vijenac Vesna Vrbošić.


Najviše je pozornosti ipak izazvala modna revija. Zadatak nije bio lagan - poznate igre valjalo je pretočiti u kostime. Izazov je uspješno savladan.


Jedna od tema bila je "Čovječe ne ljuti se!"


Učenici su ponosni na svoje kostime. Osmišljavanje i izrada kostima na zadanu temu zabavila ih je, a zadovoljni su ostvarenjima i samom revijom svojih inventivnih kostima.


- Bilo je jako zabavno raditi kostime. Svatko je davao svoje ideje i stvarno, evo, na kraju je ispalo baš dobro, rekla je Jona Pišonić, učenica 7. razreda.


Potvrdio je to i pljesak upućen svim dizajnerima, modelima i nastavnicima koji su pomagali.U predvorju škole otvorena je i izložba likovnih radova na temu "Igrajmo se bojama". Cijeli se program obilježavanja Dana škole odvija uz moto: Neka igre nikad ne prestanu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!