Osmijeh za Petrinju, akcija učeničke zadruge „Dar-Mar"

18.03.2021.

11:16

Autor: HRT/Dobro jutro, Hrvatska/B.V.M.

"Osmijeh za Petrinju"

"Osmijeh za Petrinju"

Foto: HRT / Dobro jutro, Hrvatska

Srednja škola-Centar za odgoj i obrazovanje pokreće humanitarnu akciju prodaje proizvoda učeničke zadruge „Dar-Mar", a sav prihod je namijenjen Srednjoj školi Petrinja.

Katarina Kušt, učenica trećeg razreda s veseljem se kaže uključila u humanitarnu akciju da bismo vratili osmijeh Petrinji i nadam se da ćemo u tome i uspjeti. 

- Moto naše škole je škola koja vraća osmijehe. Mi smo ovaj put odlučili osmijeh pokloniti drugima. I zato smo odlučili organizirati ovu donacijsku humanitarnu izložbu poz nazivom "Osmjeh za Petrinju", rekla je ravnateljica Đana Baftiri.

Za akciju su se pripremali više od dva mjeseca. 

- Uvijek su naši učenici koji su bili idejni začetnici rekli kako bi bilo nama da smo ostali bez škole. I to je bila naša motivacija, razumjeti i podržati nekoga i pomoći mu u ovoj situaciji i drago nam je smo dali sve od sebe. 

Razmišljajući kako možemo pomoći, odlučili smo se za školu u Petrinji, a na temelju dosadašnjih pozitivnih iskustava u suradnji s navedenom školom. Možda nećemo skupiti iznimno mnogo, ali sve proizvode ćemo iznijeti na dvorište i dati sve od sebe da prodamo čim više! 

Naši učenici su osobe s teškoćama, ali duboko osjećaju da trebaju pomoći drugima jer su sami puno puta tijekom života bili primatelji pomoći. Prilika je i da oni pokažu svoje talente i što sve mogu izraditi uz pomoć svojih nastavnika, kažu iz škole i pozivaju - podržite našu akciju!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!