Mislavu se ostvarila najveća želja - upoznao je svoje idole na Poljudu

08.11.2021.

17:13

Autor: Ivana Šilović/Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Mislav s vratarom Hajduka Lovrom Kalinićem na Poljudu

Mislav s vratarom Hajduka Lovrom Kalinićem na Poljudu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Osmogodišnji dječak Mislav sa svoje tri sestre prije godinu dana smješten je u dječji dom u Lipiku. Najviše na svijetu voli "balun" i Hajduk. Trenira nogomet svaki dan, a jedina želja koju je imao - ostvarila se.

Vidjeti Poljud bila je jedina i najveća Mislavova želja. Kaže, volio bi upoznati sve igrače, a posebno jednog. 

- Marko Livaja.

Na upit što bi htio biti na nogometno terenu, odgovara - igrač. 

Sreći nije bilo kraja kad je ugledao svoje idole na terenu. Marko Livaja i Lovre Kalinić dobili su jakog protivnika.

- Svugdje postoje navijači Hajduka, ali kad čujete priču da u Lipiku u domu ima 8 godišnji dječak koji voli Hajduk, emocije su velike, kaže tajnik udruge "Bilo srce" Darko Čop.

Za ostvarenje Mislavova sna najzaslužnija je Zaklada "Vaša pošta" Hrvatske pošte.

Zaklada djeluje više od 11 godina s ciljem da sva djeca s punoljetnošću, odnosno izlaskom iz dječjih domova diljem Hrvatske, dobiju financijsku potporu od gotovo 50 tisuća kuna za prve dvije godine samostalnog života.

- Upoznala sam ga tijekom obavljanja školske zadaće u jednoj u velikoj prostoriji piše domaću u dresu Hajduka, kaže upraviteljica Zaklade "Vaša pošta" Senka Klarić

- On je navijač Hajduka, koji igra nogomet u našem lokalnom klubu, kaže ravnatelj Doma za nezbrinutu djecu Lipik Ivan Puščanik

Hajdukovo "Bilo srce" koje se također bavi humanitarnim radom ni trenutka nije dvojilo ne samo da ugosti Mislava na Poljudu, nego ga financijski pratiti do punoljetnosti.

- Ovo nije samo priča da smo ga ugostili, ovo je početak jednog prijateljstva, mi ćemo ga pratiti cijeli život i mi smo mu prijatelji za cijeli život, dodaje Darko Čop.

- Mi smo sigurni da ovakve geste jačaju njihovo samopouzdanje, da znaju da mogu, da ima mjesta za njih, dodaje ravnatelj Doma za nezbrinutu djecu Lipik Ivan Puščanik. 

Osvojio je Poljud, granica za njega više nema. Netko je zgodno primijetio - plavokosi Mislav pomalo izgledom podsjeća i na kapetana Vatrenih Luku Modrića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!