Bolja infrastruktura i oprema za strukovne škole

14.09.2021.

07:00

Autor: Žana Morović-Rudić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Projekt "Bolji uvjeti za učenje kroz rad"

Projekt "Bolji uvjeti za učenje kroz rad"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Sve više učenika upisuje strukovne srednje škole. Zahvaljujući europskom projektu "Bolji uvjeti za učenje kroz rad", školsku infrastrukturu unaprijedit će škole u Rijeci, Puli, Biogradu na Moru i Zadru. Zabilježili smo početak radova na izgradnji moderne Auto-Mehatroničarske radionice Strukovne škole "Vice Vlatkovića" u Zadru.

Galerija
Projekt "Bolji uvjeti za učenje kroz rad", Foto: Regionalni dnevnik/IMS/HRT
Projekt "Bolji uvjeti za učenje kroz rad", Foto: Regionalni dnevnik/HRTProjekt "Bolji uvjeti za učenje kroz rad", Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Za učenike i nastavnike zadarske strukovne škole, buka s gradilišta danas nije nimalo iritirajuća.

- To je nešto što garantira i jamči da će se učenici, tj. sama škola, opremiti svom onom potrebnom novom tehnologijom koja će omogućiti da isti mogu stjecati, znanja vještine i kompetencije, naglašava Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar.

Odavno su krenuli tim putem jer Strukovna škola Vice Vlatkovića ima status regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva. U tome, ali i ovom projektu izgradnje nove automehatroničarske radionice, ruku pomoći pružila im je Agencija za razvoj Zadarske županije 

- S obzirom na to da je STEM područje, područje koje se mora u Hrvatskoj razvijati, ova škola u tome može pripomoći i pripremati učenike za tržište rada, govori Marina Dujmović-Vuković, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije.

- Izgradnjom ovih dodatnih kapaciteta, izgradnjom radionice, naši đaci će imati uvjete, da će nakon školovanja izaći spremni za rad, istaknuo je Božidar Longin, zadarski župan.

Nova radionica gradit će se godinu i pol.

U ovu radionicu će ulaziti naši automehatroničari, limari, računalni strojarski tehničari Tehničke škole.

Također, novcem koji su osigurali Zadarska županija i Europski fond za regionalni razvoj opremit će se postojeće školske učionice, radionice i laboratoriji, a vrijednu specijaliziranu opremu dobit će i partnerske škole u projektu "Bolji uvjeti za učenje kroz rad" u Rijeci, Puli i Biogradu na Moru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!