Škola na Trećem probila led učenja na daljinu

21.03.2020.

21:07

Autor: Sunčica Findak/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Škola na Trećem, na HRT-u probila je "led" učenja na daljinu. Prema povratnim informacijama učenici nižih razreda i njihovi roditelji su vrlo zadovoljni.
Škola na Trećem, na HRT-u probila je "led" učenja na daljinu. Prema povratnim informacijama učenici nižih razreda i njihovi roditelji su vrlo zadovoljni. Svaki tjedan bit će i novosti - od ponedjeljka vježbanje će voditi naši proslavljeni paraolimpijci. Donosimo i novosti za maturante.

Učenje na daljinu osim što ima svoje nedostatke tipa: nema druženja, nema šaptanja u razredu, prepisivanja, ne vidiš učiteljicu ni prijatelje uživo ... ima i svoje prednosti. Jeste li ikada pomislili da ćete vježbati svakoga dana sa svojim sportskim uzorima?     

- Ono što dobivamo su informacije da su svi odlično prihvatili, vježbaju učenici, mladi, čak smo jučer dobili sliku bake koja vježba, govori Dario Novak, Kineziološki fakultet, Zagreb.

A od sljedećeg tjedna uključio je prof. Novak u tjelesnu i zdravstvenu kulturu i naše proslavljene paraolimpijce. Ivan Katanušić, europski rekorder u bacanju diska, veseli se Školi na Trećem. - Vidim da je veliki odaziv da ljudi vježbaju. Vježbaju i osobe s invaliditetom, tako da je ovo jako dobra inicijativa. Ovo je jedna dobra modernizacija, rekao je Ivan Katanušić, paraolimpijac, hrvatski i europski rekorder u bacanju diska.

A tu modernizaciju svakoga dana već tjedan dana gleda na HRT-u više od 100 tisuća ljudi.

- Povratna informacija je super, kritike uvažavamo, popravit ćemo se ako treba. Ovaj prvi tjedan je protekao, što se tiče gledanosti, odlično, naglasila je Rahela Štefanović, urednica, Škola na Trećem, HRT.

A odlično su prihvaćene i učiteljice. Učiteljica Đurđa danas je snimala u zanimljivom izdanju.

- Zato što sam se maskirala u gospođu Proljeće, počinjemo novu temu proljeće i mislim da je to jako zanimljivo kad se učiteljica pojavi kao proljeće, istaknula je Đurđa Trupinić, učiteljica u Školi na Trećem.

Oni koji su zasigurno najviše u panici su naši maturanti. Kako im olakšati pisanje ispita državne mature osmislio je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Kako?

- Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja napravili smo nekoliko videomaterijala najčešćih jezičnih pogrešaka koji čine naši maturanti kada pišu esej i upravo će u tim materijalima vidjeti koje greške najčešće rade, kako ih izbjeći i bolje pokazati znanje na maturi iz hrvatskog jezika, rekao je Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Do sada su napravili 10-ak videomaterijala, bit će ih još, a od danas svi koji uče hrvatski jezik mogu se koristiti još jednim izvorom na internetskoj adresi: jezik.hr. Kada moramo biti doma, kako ne bismo ugrozili sebe i druge, ovo je najbolje vrijeme za druženje s obitelji i korisno učenje - na daljinu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!