Biševo, otok na pučini

03.09.2022.

06:59

Autor: Ivana Šilović/More/HRT

Biševo, otok na pučini

Biševo, otok na pučini

Foto: More / HRT

Otok Biševo jedan je od najudaljenijih naseljenih hrvatskih otoka. Glavni mamac za brojne turiste ondje je biševsko najveće blago Modra špilja. Odnedavno je na otoku otvoren Centar za posjetitelje, svojevrsno Biševo u malom.

Dupini, morske ptice, podmorska staništa, obalno područje, špilja Medvidina i Modra špilja - to je samo dio bogastva pučinskog otoka Biševa. Od danas dosttupnog posjetiteljima jednim klikom u novom centru za posjetitelje.

Grada Komiža zajedno s partnerima Javnom ustanovom More i krš, Institutom Plavi svijet i Turističkom zajednicom Grada Komiže uspiješno je relizirao ovaj projekt na Biševu na kojeme danas stalno živi 15 stanovnika. Ali godišnje njegovu svjetsku atrakaciju Modru špilju posjeti više od 150 tisuća turista.

Zgrada u kojoj je Centar za posjetitelje prije 55 godina bio je stara otočna škola. Danas je to moderno uređen i tehnološki opremljen objekt, svojevrsna škola o povijesti. Biševo na pučini otok je posebne ljepote, zaslužan pažnje do kojeg se isplati doploviti.

Pogledajte prilog iz emisije More.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!