17:57 / 09.07.2021.

Autor: Goran Damjanić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Brojni Varaždinci osvježenje pronalaze na kupalištu uz Dravu

default error photo

Narančasti meteoalarm već danima svijetli nad sjeverozapadnom zemlje, a toplinski val građani različito podnose. Lakše se svakako diše uz šumu i rijeku te među zelenilom, pa brojni Varaždinci osvježenje pronalaze na kupalištu uz Dravu koje je prije par godina temeljito obnovljeno i uređeno. 

Varaždinske ulice gotovo su prazne. Temperature paklene - pa oni kojima je Jadran još uvijek daleko, spas pronalaze na bazenima i kupalištima. Jedno od takvih rajskih mjesta je i dravsko kupalište smješteno u prirodnom, šumovitom okruženju uz rijeku Dravu.

Dravska park šuma nudi mir, svježinu i pregršt zelenila. Pored toga, i cijene su prihvatljive, a djeca se kupaju besplatno.Varaždinski kupači i izletnici - disciplinirani.

Voda, kapa ili šešir, pa i poneka lepeza, obvezni su rekviziti.

- Naš savjet, je da ljudi ne skaču vrući u vodu, da se pije puno tekućine, da koriste kreme za mazanje i pokrivala za glavu kako bi se izbjegli sunčanica, toplinski udar i ostale popratne situacije, naglasio je spasilac Željko Aleksić.

Među dravskim krošnjama i tik uz prekrasnu Dravu, lakše je dočekati neko konkretnije vremensko osvježenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!