Bruno Alloro francuski je pekar koji se zbog ljubavi skrasio u Hrvatskoj. Unatoč teškoćama, u maloj pekarnici ovih dana ima sve više posla, a zajedno sa suprugom promiče zdravu prehranu bez aditiva, što Splićani sve više prepoznaju.
14.04.2023.
12:25
Autor: Anita Markovina Radnić/Dnevnik/HRT/IMS
Bruno Alloro francuski je pekar koji se zbog ljubavi skrasio u Hrvatskoj. Unatoč teškoćama, u maloj pekarnici ovih dana ima sve više posla, a zajedno sa suprugom promiče zdravu prehranu bez aditiva, što Splićani sve više prepoznaju.
Od jedan ujutro je na nogama i svaki mu gram brašna kroz ruke prođe. Tijesto peče onako kako se to radilo nekad, kada je najjednostavnije bilo i najslađe.
Bruno Alloro četvrti je naraštaj pekara u obitelji.
- Nije mi problem jer volim ovaj posao. Radimo svojim rukama, za sebe, i ništa nam nije teško, kaže Alloro.
Ničega ne bi bilo bez njegove Vanje, Zagrepčanke rođene u Splitu.
Pir i raž za kruh nabavljaju od domaćih uzgajivača, a melju ih u mlinu. Baš je sve, ističu, bez aditiva; nema čak ni dozvoljenih E- brojeva.
- Filozofija mog Brune je da se radi kao što se prije radilo, prije pedeset, sto godina, kako su naše bake radile: prirodan kvas, brašno, voda, sol i to je to, tvrdi supruga Vanja.
Posao grade dan po dan, od uha do uha, što ne prodaju, podijele.
- Mi ne želimo živjeti od turista. Želimo živjeti od naših ljudi, da ih vratimo starim navikama, da jedu zdravo i da jedu bez aditiva, dodala je supruga Vanja.
Svako malo Vanja i Bruno osmisle novi zdravi pekarski proizvod, ali Splićani su i kada je o kruhu riječ posebni - najviše traže raženi s likom Miše Kovača!
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora