Djeca iz Bebrine organizirala priredbu za ukrajinsku obitelj

12:38 / 19.03.2022.

Autor: Višnja Ružojčić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Djeca iz Bebrine pokraj Slavonskoga Broda za ukrajinske izbjeglice

Djeca iz Bebrine pokraj Slavonskoga Broda za ukrajinske izbjeglice

Foto: Dnevnik / HRT

Djeca iz Bebrine, pokraj Slavonskoga Broda, ukrajinsku su obitelj, koja je u to mjesto pobjegla od rata, pozvali na školsku priredbu. Priredili su im emotivan doživljaj! 

U školi u Bebrini jedan tjedan u godini posvete lijepim riječima. Ove godine posvetili su ga Ukrajini.

- Moj razred 7. b će pričati o ukrajinskom pjesniku Ševčenku, o poznatim nogometašima, boksačima, o gradu Kijevu, kazala je Mia Gronjak, OŠ "Antun Matija Reljković", Bebrina.

Oživjeli su i neke tradicionalne običaje i rasplakali Janu iz Ukrajine. Njezina se obitelj od rata sklonila u Brod.

- Kad su nas pozvali na ovu priredbu, brzo smo se spremili i požurili da vidimo što su djeca pripremila. Potpora nam mnogo znači. Dirnuti smo, poručila je Jana Markov, Kijevska regija, Ukrajina. 

- Naši učenici inače u školi uče ukrajinski jezik. Dosta njih već niz godina, tako da samim time oni mogu i pomoći, dodala je ravnateljica OŠ "Antun Matija Reljković" Bebrina Marija Rosandić.

A tako se i sami lakše nose s teškim vijestima o ratu i stradanju.

- Uče pomagati, suosjećati, dijeliti i sve one ljudske vrijednosti koje bi trebali inače, istaknula je vjeroučiteljica OŠ "Antun Matija Reljković" Bebrina Ankica Marjanović.

- Ukrajina ima općenito veliku podršku od Republike Hrvatske. I u školi imam podršku i od djece i od svojih kolega, rekla je profesorica ukrajinskog jezika i književnosti OŠ "Antun Matija Reljković" Bebrina Oksana Martinjuk.

Što se vidjelo i na ovoj maloj pozornici. Poslati ljubav onima koji pate značilo je mnogo i publici i izvođačima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!