Dobrotvornom aukcijom u Splitu prikupljeno 125 tisuća kuna za djecu Ukrajine

10:20 / 12.04.2022.

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Dobrotvornom aukcijom hrvatskih i ukrajinskih umjetnika u Splitu je prikupljeno 125.000 kuna za djecu Ukrajine, priopćili su u utorak organizatori aukcije, udruga Ukrajinaca u Hrvatskoj "Cvit" i Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU) Split.


Dobrotvorna aukcija održana je u splitskom hotelu Redisson Blu u nedjelju navečer, a prikupljenim iznosom, kako je jutros priopćeno, financirat će se djeca bez roditelja putem računa udruge "Spasimo djecu" Kijev.

U prostorima hotela Redison Blu postavljena je samostalna izložba ukrajinske akademske slikarice Oksane Hehedysh nadahnuta snagom ukrajinske žene te se nastavlja prodaja umjetničkih djela za pomoć Ukrajini.

Na dobrotvornoj aukciji sudjelovali su glazbenici Tanya Romashkevich, laureat međunarodnih vokalnih natjecanja, Mateo Đikić, državni prvak u solo pjevanju, pijanistica Alina Kozachenko, operna pjevačica Tea Požgaj, pijanistica Kristina Cvitanić, ukrajinska operna pjevačica Olesya Tokarenko, ukrajinska djevojčica Veronika Levaya, acoustic duo Duška Brčić-Šušak i Vatren Maganić, violinisti Luka Jadrić i Katarina Filipović te Josip Tomasović na klaviru.

Sudjelovali su i likovni umjetnici Matko Trebotić, Josip Botteri Dini, Kažimir Hraste, Stipe Nobilo, Petar Jakelić, Matko Mijić, Neno Mikulić, Oksana Hehedysh, Zvonimir Mihanović, Vjekoslav Stipica, Ana Marija Botteri, Karin Grenc, Alma Čače i Jurij Holodovich te umjetnici HNK Split i KUD Jedinstvo, priopćila je udruga Ukrajinaca u Hrvatskoj "Cvit" i splitski HULU.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!