Kako je Elvis napustio romsko naselje i zašto ga Toni stalno posjećuje

11.11.2021.

21:36

Autor: Vedran Kursar/Puls/P.F./HRT

Elvis i Toni

Elvis i Toni

Foto: Puls / HRT

Svako malo progovara se o problemima romskih naselja u Međimurju. Loših vijesti je mnogo, konkretnih rješenja malo. A ljudske su sudbine razne. 

Ova priča govori o dvojici prijatelja. Elvis je Rom, koji je uspio zaokrenuti namijenjenu mu sudbinu i izaći iz romskog naselja. Hrvat, Toni svakodnevno odlazi u romsko naselje Lug i provodi život s njegovim stanovnicima.

Da više ne želi živjeti u romskom naselju, romski pomagač u nastavi Elvis Kralj odlučio je još je u srednjoj školi. A Tonija Marušića, učitelja povijesti u OŠ Kuršanec - još su u djetinjstvu plašili da će ga "Romi odnijeti i da će nestati zauvijek". Ipak u romskomu naselju dočekala ga je neposrednost i svi su se 'strahovi' raspršili - već prvim dolaskom.

Ovo je priča o pokušaju obostranog razumijevanja i prihvaćanja. U priči iz emisije Puls pogledajte kako je Elvis napustio romsko naselje, a zašto ga Toni stalno posjećuje?


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!