Eva Stojanović, omiljena baka vinkovačke tržnice

08.02.2023.

18:34

Autor: Zrinka Perić/Regionalni dnevnik/HRT

Eva Stojanović, omiljena baka vinkovačke tržnice

Eva Stojanović, omiljena baka vinkovačke tržnice

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vremenskim uvjetima na tržnici u Vinkovcima već desetljećima prkosi Eva Stojanović. S 86 godina na leđima ta omiljena prodavačica gradske tržnice sve što prodaje vrijedno proizvodi vlastitim rukama

Slavonka kojoj nikada ništa nije teško, kako sama sebe opisuje, mjesec jedva uspije izugurati jer unatoč napornom i predanom radu ne zaradi puno.

- Sad da dođu tu tamburaši ja bi prva u kolo i tebe bi povukla, kaže ova prodavačica iz Gradišta. Iako joj je 86 godina, rumena je kao jabuka.

I po kiši i po snijegu ne preskače tržni dan. Samo jednom u 50 godina nije došla prodavati sir. Svi je, kaže - poznaju, vole i drže do nje.

Jer ova snaša iz Gradišta za svakog čuva osmijeh, vic ili šalu. I zato je omiljena baka vinkovačke tržnice.

"Jako je ljubazna voli popričati čak neke recepte", "Za nevjerovati je da u tim godinama dolazi na tržnicu", samo su neki od komentara građana.

Baka s 900 kuna penzije


U svom dugom stažu na vinkovačkoj tržnici Eva Stojanović ima svoje vjerne kupce kojima prodaje mlijeko i sir.

- Ja imam 900 kuna penzije. Ništa nije porasla od 1992. godine. Zato idem na pijacu. S pijace sve kupim. Šta mogu sa 900 kuna?, pita.

Prelazak na novu valutu brzo je prihvatila. S eurima se snalazi no s centima malo teže, kaže - presitni su.

Iako joj se bliži 90 ta njezin osmijeh zarazan je, a životna energija - zadivljujuća. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!