HRT na otvorenju Adventa u Opatiji

25.11.2022.

20:27

Autor: Jelena Tomac/Dnevnik/HRT/R.S.

Advent u Opatiji

Advent u Opatiji

Foto: HTV / HRT

Raskošno uređene ulice i parkovi, blaga zimska klima i blizina mora glavni su aduti opatijskog Adventa iz snova. Bili smo na njegovom otvorenju i okusili atmosferu uz zvukove veselih božićnih pjesama i opojne mirise kuhanoga vina.

Opatija je večeras zasjala blagdanskim sjajem i takva raskošno uređena ostaje sve do 8. siječnja. Blagdanski ugođaj uvukao se u svaki kutak grada, tu je na tisuće lampica i ostalih prigodnih ukrasa i dekoracija. Advent je tradicionalno počeo paljenjem lampica na opatijskoj gradskoj tržnici odnosno mrkatu, a to je bio tek uvod u ono što nas sve očekuje u Opatiji u sljedećih mjesec i pol dana. 


Pripremljeno je 200-tinjak programa na različitim lokacijama u gradu, ljetna pozornica će se i ove godine pretvoriti u ledenu čaroliju odnosno veliko klizalište, rasvijetljen je i Lungomare, šetnica uz more gdje možete susresti i Djeda Božićnjaka.


A jedna od sigurno najljepših lokacija je krug Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, čarobni zimski vrt gdje je pripremljen i prigodan bogat gastro program. U program Adventa uključili su se brojni hotelijeri i ugostitelji, a svi se oni nadaju da će ovaj Advent nadmašiti onaj od prošle godine kada je Opatija po broju gostiju bila vodeća destinacija na Kvarneru te jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj.


Čaroliju opatijskog Adventa osjetili su brojni posjetitelji


- Predivno je, pravi Advent, pravi ugođaj, prekrasno, rekla je jedna od posjetiteljica.


- Odlično je, stvarno je lijepo i više okićeno nego prošle godine. Baš je potpun doživljaj i gdje god da odete sve se lijepo vidi, fantastično je, istaknula je posjetiteljica.


- Paljenje lampica, bor ljepši nego ikada ove godine, nema depresije od studenog kada sve svijetli, samo neka svjetluca, kazala je posjetiteljica. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!