Jedan dan u ribičiji

23.02.2021.

07:07

Autor: Hrvoje Đurašin/Regionalni dnevnik

Ribičija

Ribičija

Foto: HTV / HRT

Mnogi su dravski ribolovci jedva dočekali lijepo vrijeme. Nakon zimske stanke očistili su i pripremili svoj ribički pribor i krenuli na obale Drave uživati u svom hobiju. S njima je bila i naša ekipa.

Baš kada smo ribiče na obali Drave željeli pozdraviti s uobičajenim "Bistro!", bili su zauzeti posjetom ribočuvara. Pregledao im je pribor, ribolovnice, ali i ovaj put prazne meredove. Ribočuvari ističu da nikada nema većih problema, osim uobičajenih nestašluka koji se brzo riješe. 


- Rašire po pet, šest štapova a dozvoljena su tri štapa.I znaju ribu ispod mjere uzimat, pogotovo kad je lovostaj. Mogu vam reć da ima dosta ribiča koji su korektni i fer, rekao je ribočuvar iz Osijeka Ivica Lenger. 


Najveća strast u ribičkom hobiju su prirodne ljepote krajolika i bogatstvo flore i faune, a osobito opuštanje. Svaki od ribiča ima vrstu ribe koju preferira, pa prema tome i prilagođava kupovinu alata i mamaca za pecanje.

Međutim dio ribiča čak i ne konzumira ribu već im je pecanje opuštanje i kako ističu psihoterapija u ova vremena, a još bolja kad su u području bez signala za mobitel. Kažu u šali, ako ulova i ne bude, uvijek ima otvorena neka ribarnica. Samo treba paziti da se umjesto riječne ne kupi ona morska!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!