Kraj ljubavne priče: Uginula Malena

07.07.2021.

16:33

Autor: Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Gnijezdo Malene i Klepetana

Gnijezdo Malene i Klepetana

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Tužna vijest iz Slavonskoga Broda. Uginula je najpoznatija roda u Hrvatskoj - Malena. Ljubavna priča o dvjema rodama, Klepetanu i Malenoj došla je svome kraju nakon 19 godina. 

Sve je počelo kada je prije 28 godina, Stjepan Vokić pronašao i spasio rodu propucana krila. Od tada se neprestano o njoj brinuo, a iza Malene ostaju brojne uspomene i potomstvo od 66 ptića koji su poletjeli iz njezina gnijezda.

- Iznio sam je van i prijateljici je na krilu sklopila oči u 4 sata popodne. Međutim, Klepo mi stalno dolazi kao da pita gdje je, gdje je moja Malena, šta ću. On je 19 puta došao, rekao je Vokić.

Očekivao je, dodao je, da će Malena dočekati 30. godišnjicu zajedničkog života, kada je trebala dobiti zlatni prsten koji mu je poslala jedna Zagrepčanka.

Stjepan sada razmišlja taj prsten dati Klepetanu, a vjeruje da će on i idućeg proljeća doći u Brodski Varoš, gdje će među rodama potražiti novu ljubav, koja sigurno neće privući toliku pozornost kao ljubavna priča Malene i Klepetana.

O Malenoj i Klepetanu, osim hrvatskih medija, priče su radili i mediji iz Južne Amerike, Japana, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije i drugih zemalja svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!