Mještani Kokorića ne žele promet preko svojih naselja, spremni na blokadu prometnice

16:36 / 21.02.2022.

Autor: Zoran Kukilo/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Mještani se bune zbog radova na prometnici Vrgorac - Ravča

Mještani se bune zbog radova na prometnici Vrgorac - Ravča

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Kokoriće pokraj Vrgorca javnost je upoznala prošle zime kada je dio tog naselja bio poplavljen. Ove godine nije bilo poplave, no mještani se bune, jer je zbog radova na prometnici Vrgorac - Ravča cjelokupan promet zaobilazno preusmjeren preko njihova naselja. Ako se nešto brzo ne promijeni, spremni su i za prosvjednu blokadu prometnice. 

Vozila se na ovome mjestu preusmjeravaju na lokalnu cestu koja je prema riječima mještana zbog mnogo razloga neprikladna da mjesecima zamjenjuje državnu cestu.

- Ovo je gust promet, vozi se brzo i previše brzo i svako malo ima nezgoda na ovoj cesti, rekao je Veseljko Radonić, Kotezi.

Mještani Kokorića smatraju kako su Hrvatske ceste imale i drugih opcija, tih nekoliko kilometara između Ravče i Vrgorca može se prijeći i autoputom, a i jednotračno cestom na kojoj se obavljaju radovi.

- Jedan trak može biti slobodan i neka se tu prometuje, malo sporije, ali sigurnije, neću da se vozi ovom brzinom jer je prevelika nizbrdica, prevelika inercija i težina vozila koja gura samo vozilo, a ima ih sedamdeset posto neispravnih, kazao je predsjednik MO Kokorići Tomislav Pervan

- Najbolje bi bilo da se promet okrene na autocestu, i ovamo se stave semafori i što je rekao Mićo da to ide malo sporije ali sigurnije, a ovako već u četiri, pet dana, tu su bile već tri prometne nezgode, umalo momak nije poginuo, naglasio je Mario Klinac, Kokorići.

Među desetak obnovljenih obiteljskih kuća koje su stradale u lanjskoj poplavi je i kuća Danka Pervana.

- Sve što je god trebalo, sve što je srušeno to je sve došlo, sve su mi ljudi pomogli, istaknuo je Danko Pervan, Kokorići.

Mještani su zahvalni i državi i županiji na brzoj i učinkovitoj pomoći.

- Gospodin Plenković je uistinu ispunio sva obećanja uplativši 3.7 milijuna kuna za obnovu infrastrukture koja je neminovna, naglasio je predsjednik MO Kokorići.

U Kokorićima ne žele da se sve do ljeta do kad traju radovi lokalni promet odvija preko njihovih naselja. Od Hrvatskih cesta traže neko drugo privremeno prometno rješenje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!