Prestižna turistička nagrada Irske u rukama je Splićanke Klare Vrlike

06.04.2022.

08:28

Autor: Ivana Šilović/Labirint/I.Z./HRT

Prestižna turistička nagrada  Irske u rukama je Splićanke Klare Vrlike

Prestižna turistička nagrada Irske u rukama je Splićanke Klare Vrlike

Foto: Labirint / HRT

Ova zemlja postat će dobro mjesto za život kada kriteriji za zapošljavanje i napredovanje budu znanje i sposobnosti. Klara Vrlika nije bila prepoznata u rodnom Splitu pa je zato svoje mjesto morala potražiti u Irskoj. Prije nekoliko dana proglašena je najboljom turističkom djelatnicom u toj zemlji. 

Poslodavci su vrlo brzo prepoznali Klarin talent i radišnost

Najbolja, a naša. Prestižna turistička nagrada Irske u rukama je Splićanke Klare Vrlike. Ekipa HRT-ove emisije "Labirint" prije tri mjeseca snimila ju je na splitskom aerodromu, bila je u posjeti roditeljima i tada su s njom u Irsku otišli i troje njezinih prijatelja.

Prije dvije i pol godine napustila je svoj rodni grad. Zaposlila se u jednom hotelu u malom mjestu u blizini grada Korka. Njezini poslodavci vrlo brzo prepoznali su Klarin talent i radišnost.

Radila je Klara istom energijom i u Splitu, ali napretka nije bilo. Plaća je često ovisila o sezoni.

- Radim u jednom hotelu kao jedna od mlađih menadžerica. Trenutno me šef upisao na fakultet, sve on financira, kazala je Klara prije tri mjeseca.

Od tada se puno toga lijepoga dogodilo.

- Našu Klaru primila je predsjednica irske hotelijerke federacije, gradonačelnik Korka, na ponos je svom poslodavca, a najviše je ponos,  nema sumnje svojim roditeljima, naglasila je HRT-ova novinarka Ivana Šilović.

Najbolja Hrvatica u Irskoj

Klara je rekla da se odlično osjeća, jer je najbolja Hrvatica u Irskoj. Dodala je kako ju je poslodavac prijavio za najbolju radnicu u hotelu, pa je onda otišla na županijsko natjecanje. I tu je pobijedila.

Nakon toga uslijedilo je nacionalnom natjecanje, gdje je Klara opet pobijedila. Konkurencija su joj bili Irci, ona je bila jedina Hrvatica na tom prestižnom natjecanju.

Klara je naglasila kako su presudili intervjui i oni su joj donijeli tu veliku pobjedu. 

Ne namjerava se vratiti

U budućnosti se vidi kao generalna menedžerica u hotelu. Njezin poslodavac je oduševljen zbog pobjede.

Fakultet joj također ide odlično. I dalje su jako trudi, čak možda i više nego prije.

U Hrvatskoj nije imala takve mogućnosti kao što ima u Irskoj. Ne namjerava se vratiti u domovinu i raditi, već samo želi uživati na godišnjem odmoru u svojoj Hrvatskoj.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!