Otvoren Centar za posjetitelje ''Skrivena Dalmacija'' u Dugopolju

29.10.2022.

07:00

Autor: Zoran Kukilo/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

''Skrivena Dalmacija''

''Skrivena Dalmacija''

Foto: HTV / HRT

U Dugopolju je otvoren Centar za posjetitelje ''Skrivena Dalmacija'' vrijedan 35 milijuna kuna. Centar promovira prirodna bogatstva Dalmatinske zagore i širi turističku ponudu u srednjoj Dalmaciji.

U multifunkcionalnom objektu od 700 četvornih metara posjetiteljima se predstavlja stara i skrivena Dalmacija, od makete stare masline do sobe koja predstavlja obližnju špilju Vranjaču.

- Imamo 3D mapu Mosora, imamo okuse i mirise, dolje u podnožju imamo vilu, imamo multi-touch stol gdje smo objedinili cijelu priču Centra. Kao neki vrhunac svega imamo vila-naočale gdje vi lebdite nad Mosorom kao vila i gdje ste privezani sajlom na planinarsku opremu, rekao je Mario Antonije Bitanga, voditelj Centra za posjetitelje ''Skrivena Dalmacija''.

Izrađena je i 4 kilometra duga staza na Mosoru sa školom u prirodi i igralištem. Zagora je svake godine sve zanimljivija turistima.

- Prvom prilikom kad budem dolazio u Dugopolje i u Split svog ću trogodišnjeg sina dovesti u ovaj Centar za posjetitelje jer je posebno prilagođen i za djecu, ovo je obogaćivanje turističke ponude, istaknuo je Davor Filipović, ministar gospodarstva.

- Zagovaram disperziju turizma i po vertikali i po horizontali, da ne nabijamo u frekventna turistička područja Split, Hvar, Trogir, Omiš, Makarska turiste, da im pokažemo ovu hrvatsku Provansu, ovu Dalmatinsku zagoru, rekao je Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan.

Centar u Dugopolju vrata posjetiteljima otvara idući mjesec. Ne sumnjamo da će biti privlačan i stranim i domaćim gostima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!