Iz dvorišta obiteljske kuće ukradeno 150 papiga tigrica

20.05.2023.

17:23

Autor: Davor Kustor/Regionalni dnevnik/HRT/A.S.

Ukrali 150 papiga

Ukrali 150 papiga

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Neuobičajena krađa u Slavonskome Brodu. Za sada nepoznati počinitelji iz dvorišta obiteljske kuće odnijeli su 150 papiga tigrica. Osim nastale materijalne štete, obitelj Opačak taj je događaj i emocionalno uzdrmao.

Pod okriljem noći nepoznati lopovi upali su u dvorište obitelji Opačak.

- Pretpostavljam da su ovdje preskočili ogradu, ušetali jednostavno, ključ inače stoji u vratima, ne može se ni izvaditi, ušli tu i odavde iz ova dva boksa pokupili oko 150 papiga, objasnio je Marijan Opačak, uzgajivač papiga.

Ukradena je većina odraslih papiga, mlade nema tko hraniti pa se gubitci nižu.  

- Svakodnevno jedan ili dva uginu i ovaj zvuk što čujete od njih, to je dozivanje, traže hranu, to nije njihovo standardno glasanje, dodao je.

Materijalna šteta 

Trenutačna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, ali Marijanu je ugrožen i daljnji uzgoj.

- Sad je tek prvo leglo, početak sezone za ovu godinu sam ja završio što se tiče uzgoja tigrica, rekao je Opačak.


Policija ga nije shvatila ozbiljno

Cijeli slučaj prijavio je policiji, no u prvi tren, kaže, nije bio ozbiljno shvaćen.

- Kriminalističko istraživanje je u tijeku u sklopu kojeg policijski službenici utvrđuju važne činjenice i okolnosti ovoga događaja, rekla je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

Svi se nadaju brzom raspletu i pronalasku ukradenih papiga.

- Volio bih da se vrate odrasle tigrice, mame i tate, veća je šansa da ovi mladi prežive. Tu se ne radi o nikakvoj financijskoj odšteti, nego što je to žalosno gledati kako oni ugibaju, istaknuo je Opačak. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!