Učenici iz Broda sami izradili kontejner za obitelj na Banovini

08.02.2021.

17:46

Autor: Davor Kustor/Regionalni dnevnik/HRT

Učenici sastavljaju kontejner za obitelj s Banovine

Učenici sastavljaju kontejner za obitelj s Banovine

Foto: HTV / HRT

Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu aktivno su se uključili u pomoć stradalnicima potresa na Banovini. U protekla tri tjedna uz pomoć svojih profesora izradili su kontejnersko stambenu jedinicu vrijednu oko 40 tisuća kuna. Donirati će ju jednoj obitelji na potresom pogođenom području.

Motivirani učenici san su svakog učitelja, ali da na praksi ovako udarnički rade, rijetko se događa. Stambeni kontejneri najpotrebniji su, pa su odluku brzo donijeli. Marko Andrić, učenik kaže kako im je dužnost pomoći.

- Svi su bili jednoglasni. Nije bilo dvojbe. Bilo je samo pitanje kad ćemo krenuti. Malo smo čekali materijal, ali sad ide sve po planu, kaže ravnatelj škole Luka Mladinović. A profesor Antun Đurić kućicu je, dodaje, projektirao s ljubavlju. Otprilike tri tjedna trebalo im je da posao privedu kraju.

Izazov su uspješno svladali i u kontejner ugradili stručna znanja svih smjerova koje školuju. I sve je financirano školskim sredstvima i donacijama. Put Banovine učenički će kontejner do kraja tjedna. A komu će biti privremeni dom, odlučit će tamošnji stožer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!