Prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za korisnike socijalnih samoposluga

09.12.2021.

07:00

Autor: Zoran Kukilo/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Stvari za samoposlugu

Stvari za samoposlugu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Klisu traje petodnevna humanitarna akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za korisnike socijalnih samoposluga u Splitu i Solinu. Pomoć se prikuplja u prostorijama Društvenog centra Klis, a akcija je samo dio aktivnosti u sklopu projekta ''Klis u centru - partnerstvo za aktivnu zajednicu'' koji se financira novcem iz Europskoga socijalnog fonda.

Svaka pomoć je dobrodošla, neovisno o količini i cijeni. Preporuka je donirati konzerviranu hranu, kao i sve vrste higijenskih potrepština.

- Naš je zapravo cilj prikupiti što više tih korisnih potrepština za korisnike socijalnih samoposluga kako bismo im uljepšali nadolazeće blagdane. Međutim ono što moj tim kroz ovaj projekt želi je da nam ovakve nekakve aktivnosti budu cjelogodišnje, istaknula je voditeljica projekta Tanja Tešija iz Udruge Mi, Split.

- Nadam se da će naši Klišani i Klišanke, i sama sam Klišanka, rado se odazvati i da će ove kutije iza nas biti pune i da će zaista uljepšati dane budućim korisnicima, rekla je volonterka Adela Cecić-Sule.

DVD Klis je nositelj projekta koji je Europski socijalni fond sufinancirao s milijun i pol kuna, a u kojemu još sudjeluju Općina Klis i splitska Udruga ''Mi''. Prikupljanje pomoći za socijalne samoposluge samo je dio aktivnosti koje se provode u sklopu tog projekta u Klisu i kojima se želi podignuti kvaliteta života u toj maloj općini.

- Sada i ovdje možete vidjeti da imamo ples za djecu, za pola sata nam stižu naše žene na gimnastiku. Sutra imamo engleski za odrasle, imamo različite kreativne i likovne radionice za djecu, objasnila je Tešija.

Akcija traje do petka,. Stanovnici Klisa svoju pomoć za splitsku i solinsku socijalnu samoposlugu mogu donijeti u Društveni centar Klis između 17:30 i 19 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!