RokOtok: Ribafish pomiče granice kako bi sinu ispunio obećanje

25.06.2022.

07:00

Autor: Marisabel Majić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Domagoj Jakopović Ribafish

Domagoj Jakopović Ribafish

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Radoznali i veseli dječak Rok imao je plan sa svojim ocem obići sve hrvatske naseljene otoke. No s 12 godina je preminuo i san je prekinut. Od tada, njegov otac Domagoj Jakopović Ribafish pomiče granice kako bi svom preminulom sinu ispunio obećanje. Od 50 otoka dosad je doplivao do njih 34 i u projektu RokOtok okupio tisuće mališana.  


Nakon sinove smrti, projekt "RokOtok" Domagoja Jakopovića doslovno je održao na životu. 

- Bez ljudi ne bi bilo ni mene. Ovo je, ustvari, spašavanje jednog starijeg debelog lika koji se iznutra urušio, koji je bio na putu da potone i nestane, naglasio je Domagoj Jakopović Ribafish, začetnik projekta "RokOtok".

Do danas je obišao 34 otoka, a na svojem se putu susreo s više tisuća djece. Na edukativnim radionicama naglašava im koliko je važno razgovarati s roditeljima. 

- Važno je brinuti o okolišu, drugim ljudima i da uvijek razgovaraju s roditeljima i kažu što je teško i što je lako, ali samo komunikacija, priroda, igra, veselje, rekao je.

3. srpnja počinje plivanje do posljednjih, najsjevernijih 17 naseljenih hrvatskih otoka. Kreće iz Privlake do otoka Vira te poziva sve one koje nije strah dubina i kilometara da plivaju s njim.

- Divno je ići okolo i upoznavati sve te priče. 50 otoka, 50 totalno drugačijih ljudi, drugačijih jela, pića, pjesama. Jednostavno sam presretan što sam to do sada uspio obići, istaknuo je.

Dok se priprema, tjedno prepliva 5-10 kilometara i dnevno napravi 10-12 tisuća koraka. Nakon završetka ovog projekta, već ima ideju za novi.

- Htio bih napraviti nekakav program za djecu koja su nadarena, koja su vesela, bistra, a ovaj naš školski sustav ih sputava, rekao je Jakopović.

- Htio bih za tu djecu napraviti nekakvu priču, nekakav kamp, školu, druženje u prirodi, jedanput u dva tjedna ili jednom mjesečno i s njima pričati. S djecom više nitko ne priča, djecu nitko ne sluša, svi smo u žurbi, naglasio je.

Završni događaj bit će 26. srpnja u Puntu na otoku Krku, kada će zasigurno s ponosom staviti zastavicu na 50. otok.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!