Šaptom pao rock klub Uljanik

23.12.2021.

17:30

Autor: Jasminka Kalčić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Uljanik

Uljanik

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U drugome je pokušaju prodan Uljanik Standard, jedina tvrtka nekadašnjega Uljanika koja nije bila u stečaju. Privatni poduzetnik iz Galižane za 20 milijuna kuna postao je vlasnik gotovo 700 stanova u središtu Pule te kultnog mjesta za zabavu mladih, rock kluba Uljanik. 


 

 Šaptom je pao rock klub Uljanik, diskoteka s najduljom tradicijom urbanoga kluba u regiji, osnovan 1965. godine.

- Žalosni smo jako, ovo je sinonim naše mladosti, ne samo nje, već mojih najboljih godina života, srce sam dao za ovaj prostor, istaknuo je Zlatko Gotovac, voditelj u rock-klubu Uljanik.

Dok bi se s time složile stotine tisuća mladih koje su se ondje zabavljale, okolni stanari - ne bi.

- Mi smo presretni što se to dogodilo! Nakon toliko godina bitke koju smo vodili s gradom, zvali policiju, trpjeli prebacivanja s jedne strane na drugu. To je bilo nesnošljivo! Nitko nema ništa protiv glazbe, ali to se nije moglo trpjeti, rekla je anonimna stanarka u Uljaniku.

Diskoteka u središtu grada nije profitabilna, tu će doći hotel, kaže novi vlasnik. Uz taj prostor kupio je više samačkih hotela, sve vlasništvo Uljanik Standarda. Sve će pretvoriti u turističke kapacitete. Prije toga, sve srušiti. Jer ionako su se zgrade izgrađene 50-ih godina prošloga stoljeća za smještaj Uljanikovaca počele urušavati.

- Ima skoro 20, 30 cm, može se i još slegnuti, a da sad to ne znamo, naglasio je Vlado Doblanović, djelatnik na održavanju zgrada.

U tim samačkim hotelima živi još stotinjak ljudi, uglavnom umirovljenika i socijalnih slučajeva koji nemaju kamo.

- Mi imamo ugovore s njima do 1. siječnja ove godine. Možemo im, ali i ne moramo produžiti te ugovore. Nikoga sigurno neću izbacivati niti praviti probleme, ali moramo u suradnji s gradom, županijom i državom pronaći neko rješenje za te ljude da budu adekvatno riješeni, rekao je Ilija Lovrić, novi vlasnik nekretnina.

Novog vlasnika nekretnina vodi interes profita. Upustio se u kupnju ruševnih zgrada punu socijalnih slučajeva jer, kaže, ima viziju turističke isplativosti. Strah ga je jedino da se zgrade same ne sruše i netko ne strada prije nego što počnu radovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!