Sedmi put otvaraju se gornjogradska dvorišta

13.07.2021.

21:37

Autor: Hina/V.M.

Kulturno-turistička manifestacija Dvorišta

Kulturno-turistička manifestacija Dvorišta

Foto: Dvorišta / promo

Međunarodno prepoznata i nagrađivana zagrebačka kulturno-turistička manifestacija Dvorišta u svom sedmom izdanju, od petka 16. do nedjelje 25. srpnja, otvaraju svoja vrata za posjetitelje, no u 'smanjenom' formatu na samo tri lokacije i uz poštivanje epidemioloških mjera.

Ovog ljeta svoja vrata tako otvaraju dvorišta palače Balbi na adresi Demetrova 11, te prednji atrij i stražnje dvorište Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.


Tijekom 10 dana - svakog dana od 18 do 24 sata, Dvorišta će svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote.


Doživljaj Dvorišta kao i svake godine bit će obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te biranim, intimnim akustičnim glazbenim programima po kojima su ona postala i poznata i prepoznata, pružajući priliku nizu mladih, nadarenih, a sad već afirmiranih glazbenika prve korake u karijeri.


- Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan, navodi se u priopćenju.


Manifestacija prošle godine nije održana jer je Gornji grad značajno stradao u razornom potresu kao i zbog pandemije. Unatoč smanjenom broju dostupnih lokacija, Dvorišta žele poslati poruku optimizma - da Gornji grad i dalje živi i da život u njemu nije stao.


Dvorišta podsjećaju na pozitivan prijem manifestacije u inozemnim medijima, primjerice, britanski BBC TRAVEL posvetio joj je jednu emisiju, jedan od najvećih južnokorejskih portala, Naver, proglasio ju je daleko najboljim iskustvom u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!