Split dobio prvu striparnicu

17.02.2021.

17:35

Autor: Regina Zubanović/Regionalni dnevnik

Striparnica u Splitu

Striparnica u Splitu

Foto: HTV / HRT

Ljubitelji stripa u Splitu došli su na svoje - u gradu je otvorena prva striparnica. Za sada je u ponudi prodaja i otkup stripova, ali planova imaju puno, kad popusti pandemija.

Pravi rariteti; potpis originalne naslovnice odnosno table Magnusa - najpoznatijeg crtača Alan Forda, strip junaci iz davnih '60.-ih godina prošlog stoljeća, ali i najnovija izdanja koja su prerasla džepne oblike. Sve se to može iskopati između 10-ak tisuća stripova u prvoj splitskoj striparnici. Hobi i ljubav prema stripu Dalibor Ivanišević je pretočio u posao. 


- Cijeli život se bavim stripovima i malo pomalo sam otvorio striparnicu. Za sada je reakcija Splićana odlična, rekao je. 


Zadovoljava i ponuda stripova u Hrvatskoj, kaže Dalibor, hvata korak sa svijetom. 


- U Hrvatskoj imate nekoliko ozbiljnih izdavača koji prate sve svjetske stripove, tako da su i kod nas dostupni svi koji su na svjetskom tržištu, dodao je. 


Mnogo je i planova, kad prilike dopuste planiraju se strip radionice, promocije stripova pa i druženje sa svjetskim strip crtačima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!