Na Plitvička jezera po upola nižoj cijeni

15.10.2021.

07:00

Autor: Hrvoje Matejčić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Turisti i dalje uživaju u ljepotama Like

Turisti i dalje uživaju u ljepotama Like

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

U Lici još uvijek ima gostiju iako se vrijeme puno više približilo zimskom nego jesenskom. U mjesecu hrvatskog turizma, gdje su cijene dodatno smanjene, najviše će interesa zasigurno biti za posjet Plitvičkim jezerima za koje će, deset dana u ovome mjesecu, ulaznice biti snižene.

Iako se ušlo u hladnu jesen, nakon kiše stiglo je lijepo vrijeme, a s njim gosti uživaju u ljepotama Like i akciji Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma.

- Rezervirali smo vožnju džipovima kroz prirodu, Hrvatska je zemlja za to, rekao je Christian iz Njemačke.

- U ponudu smo stavili smještaj za dva noćenja i tri dana, te druga ponuda je La Ursula restoran. Menu nećete znati, nego kad dođete tu. To je iznenađenje, kazao je voditelj turističkog naselja Mrzlin Grad, Vrelo Koreničko Martin Božić.

Živo je i u ličkim adrenalinskim parkovima.

- Fantastično, jako lijepo iskustvo novo ludo i zabavno, dodala je Tea iz Zagreba.

- Mi smo se već pokušali organizirati kroz razne projekte kao Lika destination i povezati se, kako bi lakše ponudili nove sadržaje gostima. Ova akcija je vrlo vrijedna, poručio je vlasnik pustolovno - izletničkog centra Rizvan City, Rizvanuša Goran Šuper

Plitvice su najveći mamac za posjet Lici. Deset dana cijene ulaznica bit će sto kuna po osobi.

- Imat ćemo različite promotivne ponude po našim restoranima cijeli mjesec, dok snižene cijene ulaznica se odnose za jedno određeno razdoblje od deset dana od 15. do 24. listopada, poručio je ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Turistički radnici koji su se uključili u akciju i uz jesenske niže cijene još ih 35 posto snizili, predlažu organizatorima mjeseca turizma da nađu zlatnu sredinu u takvoj ponudi.

- Da vidimo što bi mi kao turistički djelatnici mogli dobiti za uzvrat odnosno za taj popust koji mi dajemo. Možda, da nas neko oslobodi dijela PDV-a na uslugu koju smo pružili s 35 posto ili s 50 posto, naglasio je direktor Plitvice Holiday Resorta, Grabovac Damir Stanišić.

Sve što promovira hrvatski turizam poput ove akcije, dobro je došlo, ističu svi naši sugovornici a kad su već niže cijene - šteta je u ovo vrijeme ne iskoristiti ih i zaviriti, okusiti i doživjeti neki kutak Hrvatske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!