Velika očekivanja od kamping turizma u Šibeniku

16.06.2022.

20:22

Autor: Ana Bralić/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Popunjenost kampova

Popunjenost kampova

Foto: Dnevnik / HRT

Mnogo se ove sezone očekuje i od kamping turizma. Kampovi su već u predsezoni imali odličnu popunjenost, na razini pretpandemijske 2019. godine. Budući da se već sad traži mjesto više, moguće je da će biti srušeni i rekordi iz te godine. No, ni kampiranje više nije što je nekad bilo, pa se, kao na šibenskoj rivijeri, sve više ulaže u dodatnu ponudu.


Obiteljski bijeg od svakodnevnih obveza pronašli su u prirodnom okružju.

- Posebno volimo ovakav odmor zbog djece - nisu u hotelu, nego uvijek na otvorenome, susreću mnogo druge djece i zabavljaju se. Kamp je dobro mjesto za odmor, naglasio je Jarek, turist iz Poljske.

Razmišljaju tako mnogi pa su već u proljetnim mjesecima pohrlili u naše kampove. 

- Predsezona je izvrsno počela, iznad naših očekivanja, ali očito tu ima udjela i mjere COVID-a koje smo imali prethodnih godina, tako da su gosti jedva čekali ponovno doći u naš kamp, rekla je Danijela Grubišić, direktorica kampa u Primoštenu.

Kamp je pun, najave su jako dobre za sezonu i nadam se da će sezona biti i bolja nego 2019. godine, rekao je Marin Morić, direktor kamping naselja u Šibeniku.

- Pobrinuli su se domaćini za dodatnu uslugu koja će u kampove privući i one koji nisu vični kampiranju. Takvima se nude sve popularnije mobilne kućice. Puno su veće, modernije i nude stvarno top luksuz i kvalitetu koju gosti i traže, rekao je Morić.

- Imat ćemo 36 novih mobilnih kućica koje sada završavamo. Još je u toku uljepšavanje, hortikultura. Radosni smo što možemo ponuditi nešto novo, naglasila je Grubišić.

Jer mnogi će izabrati upravo ovakav odmor.

Nijemci, Austrijanci, Nizozemci, Belgijci, Danci, Česi, Slovaci - šaroliko je turističko društvo ljubitelja odmora na otvorenome u kampovima od Murtera do Primoštena. Koji očekuju izvrsnu popunjenost u ljetnim mjesecima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!