Bill Gates donira 20 milijardi dolara svojoj zakladi

14.07.2022.

10:16

Autor: Hina/I.B.

Zaklada Bill & Melinda Gates

Zaklada Bill & Melinda Gates

Foto: Lindsey Wasson / Reuters

Suosnivač Microsofta Bill Gates donira 20 milijardi dolara dobrotvornoj zakladi koju vodi s bivšom suprugom Melindom French Gates kako bi povećali godišnje isplate.

Donacija će pomoći Zakladi Billa i Melinde Gates - jednoj od najvećih privatnih dobrotvornih zaklada u svijetu - da poveća svoje godišnje isplate za 50 posto na 9 milijardi dolara do 2026., napisao je na svojem blogu u srijedu.

- Velike krize našeg vremena od svih nas zahtijevaju da učinimo više, napisao je Gates, misleći između ostalog na pandemiju covida-19, rat u Ukrajini i klimatske promjene.

Dodao je da su složene posljedice kriza, koje uključuju rastuću inflaciju, povećali potrebu za većim ulaganjem u glavna područja fokusa Zaklade kao što su zdravstvo, obrazovanje, ravnopravnost spolova i smanjenje siromaštva.

Time se donacija organizacije povećava na oko 70 milijardi dolara, što uključuje donaciju od 3,1 milijarde dolara koju je prošli mjesec dao Warren Buffett.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!