18:50 / 27.12.2020.

Autor: Ivana Perić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Hladnoći unatoč opatijski kukali na kupanju

-

-

Foto: - / -

Danas ih ni bura nije omela, zaplivali su i svima poželjeli zdrave i sretne blagdane.
U zdravom tijelu - zdrav duh! Povode se za tom starom Opatijski kukali, vesela družina koja svoje sugrađane i goste svake zime zabavlja kupanjem na glavnoj gradskoj plaži, Slatini. Danas ih ni bura nije omela, zaplivali su i svima poželjeli zdrave i sretne blagdane.

Što hladnije to zdravije! Barem tako tvrde Opatijski kukali, jer kod njih straha od hladnoga mora nema!

- Straha nema nakon što smo prije dvije nedjelje isprobali Jarun na sedam stupnjeva, ovo je sad kao šala. Zašto je dobro zimsko kupanje? Dobro je za zdravlje, ja evo već četiri godine, nemam prehlade, nemam gripe, a nadam se ni korone, rekao je Opatijski kukal Enio Ribarić.

Koliko je zdravo zimsko kupanje dokazuje i najstariji kukal. Nimalo ne zaostaje za mlađim galebovima.

- Ta kondicija me drži, imam četiri premosnice i moj je doktor rekao godinu dana ništa, a onda sve. Uživam u ovome, evo 2. veljače će mi biti 78., kazao je Opatijski kukal Matjaž Kale.

I ništa ovo društvo ne može omesti. Nastavljaju oni, i to uz sve epidemiološke mjere.

- Opatijski kukali su zimski kupači koji se takoreći cijele godine kupaju, od 1. siječnja do 31. prosinca, lijepo nam je, uživamo, jedna družina vesela i vedra, dodao je Opatijski kukal Mirko Šuša.

Koja si je izabrala i novu kumu. No, ipak ne toliko hrabru.

- Nisam Opatijka pa je time čast veća, boravim u opatijskom zaleđu, ali djetinjstvo mi je vezano uz Slatinu, tu sam proplivala, ali danas ne moram poći na more, naglasila je kuma Opatijskih kukala Rajka Jurdana Šepić.

Zimsko je kupanje oduševilo mnoge. Sljedeći put Kukali će u more 1. siječnja, a do tada, poručuju: Sretno novo leto!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!