Anonimni rekorder u "bradatoj" aukciji dao originalni dres Modrića i Prosinečkog, kopačke od Pletikose...

26.11.2021.

07:29

Autor: Regina Zubanović/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Osim brijanja čeka vas i dobra zabava

Osim brijanja čeka vas i dobra zabava

Foto: Regionalni dnevnik HTV / HRT

Netipična humanitarna "Bradata aukcija", kao dio globalne akcije Movember, u Splitu se održava peti put. Cilj je podignuti svijest o raznim oblicima karcinoma, osobito prostate kod muškaraca koji je, otkrije li se na vrijeme, izlječiv u 90 posto slučajeva.

Brkovi i brada će narasti, glava neće. "Bradata aukcija" organizirana je kako bi se podigla svijest o muškom zdravlju, potaknulo ih na preglede, ali i prikupila donacija za Županijsku ligu protiv raka. Obrijali su do sada i alkarske momke, bajkere, sportaše i brojne bradonje. Ovogodišnji anonimni rekorder već je prikupio 20.000 kuna.


- Dao je sve svoje originalne dresove, potpisane od nogometaša, čak dva dresa od Modrića, kopačke od Pletikose pa i dres od Prosinečkog iz Barcelone, kaže Siniša Šunjić, jedan od idejnih začetnika aukcije.


U lanjskom COVID izdanju prikupljene su 93.000 kuna. 


Muškarci se pozivaju da se prestanu brijati u studenom i stave svoju bradu i brkove na bubanj.


- Mi to dijelimo na društvenim mrežama, doniraju i nepoznati, lip je i posebni osjećaj biti dio svega ovoga, kaže paraolimpijac Ivan Mikulić


Budi muško, obrij se s dobrim razlogom, nakon niza godina, makar se poslije morali ponovno upoznavati s vlastitom obitelji.


- Nećak je kad sam ušao u kužinu skočija, uteka i viče: Baba, neki nam je uša u kuću, uz smijeh kaže Mario Matas, MK "Sjene" iz Kaštela.


Brijanje je posvetio svom pokojnom očuhu koji je umro prije dvije godine od karcinoma.


Bolest je važno otkriti na vrijeme, zato organiziraju besplatne preglede i predavanje, kaže Marko Sučić, jedan od idejnih začetnika aukcije.


Bradata aukcija počinje 4. prosinca u 12 sati, osim brijanja čeka vas dobra zabava i još više dobrih razloga. Jer bolje da padne brada, nego glava!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!