Neuništiv mladenački duh Mire Srića

05.06.2023.

17:00

Autor: Antonia Ćosić/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Mira Srića

Mira Srića

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Recitacije i čitanja poezije su uvijek ugodno provedene večeri, a možda mogu priuštiti i rashlađenje u ovim ljetnim vrućinama koje su prerano stigle. U zagrebačkom kvartu Siget u intimnoj atmosferi održana je upravo jedna takva večer. 

Mira Srića je podijelila svoju poeziju, uz podršku televizijskih doajena, a događaj je zabilježila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Večer poezije za prijatelje i posjetitelje s autorskim pečatom Mire Sriće dokaz su da se uz emociju i dobre ljude uvijek može puno.

- Prošle godine, kad sam imala 73 godine, ja sam zapravo htjela napisati roman. Roman se trebao zvati "37 mi je tek". Presporo mi je bilo pisati u wordu i spremati tekst, ja sam žena trenutka, pa sam odlučila pisati pjesme. Prvu pjesmu, koju sam posvetila mojem pokojnom suprugu, predložio je Vojo Šiljak. On je zapravo 'krivac' za sve, on je rekao da će je pročitati u svojoj, kaže Mira Srića.

Energična, duhovita i vedra, Mira osvaja svojim šarmom. Nakon dugogodišnje karijere na HRT-u, prepustila se brojnim hobijima, a nakon slikanja, pisanje poezije je bio logičan slijed umjetničkog izričaja, baš kao što je pomoć doajena bila nužna.

- Moja prijateljica iz mladosti i s posla, skupa smo godinama radili na HRT-u, zaista lijepo i iskreno piše. To joj ide, smatra Vojo Šiljak.

Večer poezije uvijek je i večer emocija, ali to ne znači da nedostaje planiranja. Već, naime, planira uglazbiti neke od pjesama.

- Ja sam nedavno pročitao nekoliko njezinih pjesama koje mi je donijela i pitala me za mišljenje. U nekima sam vidio da bi mogle biti tekstovi za pjevače. Moj stav je da je tekst broj jedan, a kasnije sve je lakše, komentirao je glazbeni menadžer Zoran Škugor.

Planovi su tu, a i godine, koje ova dama ne skriva već ponosno govori jer želi svaki dan zagrliti s osmijehom:

- Kad čujete pjesmu "37 mi je tek", ja priznajem svoje godine, onda ćete vidjeti da više nikada neće brojati svoje godine, poručila je Mira Srića.

Željni tog neuništivog mladenačkog duha, nismo odoljeli i pitali smo za formulu:

- Ja tri put tjedno vježbam pilates, meditiram, družim se s mladim ljudima, pa dobivam i njihovu mladost i bavim se duhovnom tehnikom koja na havajskom znači "hvala ti, volim te", šaljem ljubav i dobivam je, otkriva Mira Srića.

A.B. Šimić je rekao da su pjesnici čuđenje u svijetu, a mi smo s večeri poezije otišli spremni za još puno čuda - čuda ljubavi...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!