[ANKETA] Prije podizanja utega, morat ćete nešto više novca podići s računa

14.09.2023.

09:33

Autor: B.B.B./T.V./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: 4 PM production / Shutterstock

Gdje je bolje vježbati – kod kuće ili u teretani? Dvojba je to koja muči brojne potencijalne vježbače. Mjesečna članarina u teretanama jedna je od bitnih stavki u donošenju te odluke. 

Brojne su prednosti vježbanja u teretani - motivirajuća glazba, nema dodatnih smetnji sa strane, veći izbor opreme od one koju osoba posjeduje kod kuće. Na umu treba imati i pravilno izvođenje vježbi. Teško da možemo znati koliko dobro i pravilno izvesti trening, u čemu savjeti stručnjaka imaju neupitnu važnost.

No uzimajući u obzir i moderan stil života koji nam često ne ostavlja previše vremena za sve hobije, pa tako i vježbanje, mnogi se odlučuju za drugu opciju – kućne treninge. Svoj vlastiti raspored tako ne moraju prilagođavati radnom vremenu teretane, imaju privatnost i ne manje bitno, financijsku uštedu. 

Prosječne cijene mjesečnih članarina za teretanu u Europi

Infografika prikazuje koliko stoji prosječna mjesečna članarina u teretanama u zemljama EU.

Najskuplja je Švicarska s mjesečnom članarinom od oko 83 eura, slijede Malta s 57 eura i Češka s 47 eura.

Hrvatska je također među skupljim zemljama, odmah iz Luksemburga i Slovenije, s prosječnom mjesečnom članarinom od oko 39 eura.

Što se tiče svijeta, najskuplji je Katar s članarinom od 110 eura, a najjeftinije je u Siriji gdje članarina stoji 10 eura. 

Vježbati kod kuće, u prirodi ili pak u teretani, potpuno je svejedno i stvar je osobne preferencije svakog od nas. Koji god osobni izbor bio, neće biti pogrešan. Bitno je uvrstiti tjelesnu aktivnost u naš život.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!