Ranč djedovih vilenjaka

21.12.2021.

16:42

Autor: Hrvoje Šimunović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ranč djedovih vilenjaka

Ranč djedovih vilenjaka

Foto: HTV / HRT

Radost darivanja i adventskog druženja osjetila se proteklog vikenda i na Ranču djedovih vilenjaka u osječkom prigradskom naselju Tvrđavica. Volonteri udruge za terapijske i rekreacijske aktivnosti "4 lista" losove su zamijenili konjima, a vrijedne pomagače Djeda Božićnjaka pratili su članovi udruge fotografa i kreativaca "Istok u objektivu".


Svi volimo dobivati darove, a kada ih donosi djedica s dalekoga sjevera, onda znamo da smo bili dobri. A s djedicom uz darove ide i čašica razgovora.  

- Kako bi bio što bliže djeci, moram negdje organizirati onu bazu B, tako da sam ja sad iz Finske preselio dio stvari ovdje.. malo vilenjaci, malo igračke, malo darovi ostali, govori Djed Božićnjak.

Umjesto losa Rudolfa i njegove družine, ovi Djedičini pomagači lakim su korakom sami dojahali na konjima. 

A Tihana, vila Djeda Božićnjaka, kaže da su dobri, mirni i uživaju u ovoj atmosferi.

Na ovome ranču konji su cijele godine u glavnoj ulozi, ne samo u koralu, već i na fotografijama. Tako je i pokrenuta suradnja dviju osječkih udruga koje, uz ljubav prema prirodi, povezuje i želja za pomaganjem drugima.

- Naše dvije udruge odlučile su pokloniti našoj dječici, našim korisnicima, a na kraju i za širu populaciju, advent na ranču, kaže Adela Kolobarić, predsjednica Udruge za terapijske i rekreacijske aktivnosti "4 lista". 

Mario Mihaljević, predsjednik Udruge fotografa i kreativaca "Istok u objektivu", poziva sve da dođu, i širu javnost i roditelje i djecu, te se upoznaju s radom Udruge „4 lista”.

Posla ima cijele godine, a vrijednim volonterkama problem nije ni cjelodnevni boravak na hladnoći. One su tu, kažu, jer znaju da rade nešto dobro.

Volonterka Tena Magdić Butković brine se za konje, timari, jaše, daje im hranu, čisti štale, uređuje ranč. 

Na Ranč djedovih vilenjaka dobrodošli su svi - mali i veliki, radoznali i razigrani. Tamo ih čekaju njihovi poslušni domaćini kojima nikad dosta maženja i prijateljske ljubavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!