Šetnja centrom Zagreba kojom se šalje važna poruka

12:11 / 19.09.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Nisi sama - hodaj s nama

Nisi sama - hodaj s nama

Foto: Dnevnik / HRT

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "NISMO SAME" - organizirala je šetnju užim središtem Zagreba pod nazivom „Nisi sama, hodaj s nama!" Manifestacija se održala u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a događajem žele poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje. Brojna istraživanja pokazala su da je i za oboljele od raka hodanje idealno!


- Zašto smo se ovdje našli? Kako bismo pokazali da za kretanje nema ograničenja, ljudi često nalaze izgovore zašto se ne mogu kretati. Ako želimo, sve možemo, rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica udruge "Nismo same".

- Ovo je jako važna akcija. Moramo pokazati našim sugrađanima da je kretanje do zdravlja jako bitno, kaže Renata Sabljar Dračevac, predsjednica skupine "Zastupnici u borbi protiv raka" u Hrvatskom saboru.

Udruga Nismo same već nekoliko godina ističe važnost kretanja čemu svjedoči nadolazeći pothvat dopredsjednice Udruge Goranke Perc, koja 25. rujna kreće na Highlander Velebit, planinarsku avanturu koja promiče vrijednosti kretanja i boravka u prirodi.

Putovanje će trajati pet dana, a rutu dugu 104 km prehodat će u sklopu kampanje ‘Ne odustajem’ koja je posvećena ženama oboljelima od metastatskog raka, a kojih je, nažalost, puno među članicama i korisnicama Udruge.

- To putovanje traje pet dana, krećem 25. rujna, a na cilj u Starigradu - Paklenici stižemo 30. rujna, rekla je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!