Bruno Šimleša krenuo pješice iz Istre do Knina za oboljele od raka

16.08.2021.

12:32

Autor: Ivana Nežić/Dnevnik/B.A./HRT

Bruno Šimleša

Bruno Šimleša

Foto: Dnevnik / HRT

Iz Istre, s rta Kamenjak, prema Kninu pješice je na 25-dnevni put krenuo Bruno Šimleša - pisac, predavač i televizijski voditelj. Cilj je humanitaran - prikupiti pola milijuna kuna za oboljele od raka. Sa suprugom Majom i gospođom Ljiljanom, korisnicom Udruge "Sve za nju", Šimleša je nakon višemjesečnih priprema počeo svladavati izazovnu planinsku rutu "Via Adriatica Trail".  

Na samom startu, rtu Kamenjak, emocije su prštale na sve strane. Ciljeva ima više.

 

- Prvo, da izađemo iz svoje zone komfora, da i druge inspiriramo da realiziraju svoje snove, drugi je da pokažemo ljepotu Hrvatske, jer Hrvatska je u svjetskim razmjerima sićušna zemlja, ali fenomenalno lijepa, a treći i najvažniji je da skupimo barem pola milijuna kuna za udrugu "Sve za nju", kaže Bruno Šimleša


Članica i korisnica te udruge je i gospođa Ljiljana. Udruga joj je pružala veliku pomoć.


- Organizirali su smještaj ponekad kad mi je trebalo i kad sam imala pretrage, imala sam emotivnu, stručnu, psihološku pomoć... One su mi bile tada sve, kaže.


I to u ključnom trenutku, zato sada želi hodati ruku pod ruku, uz Brunu i Maju. Pred njima je 1100 km uz obalu, kroz šume, preko brda i planina. Od Premanture pa sve do Prevlake. 


- Bila je neka ideja da najprije izađemo iz neke svoje zone sigurnosti, prihvatimo izazov koji još nitko od nas nije isprobao, kaže Maja Šimleša.


Ali jest Boris Dajić, koji se s ove staze vratio prije samo četiri dana, sa savjetima. 


- Savjet za hodanje po ovim vrućinama je - vode, vode i samo vode, a uz vodu nekakvi dodatci prehrani koji nadopunjavaju minerale koje izgubite znojenjem i volje, kaže Dajić.


A ljubav je ono što će ih korak po korak, nadaju se u 30-tak dana, voditi do cilja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!