Sveta Katarina dobila najvažniju svjetsku akreditaciju u području zdravstva

20.01.2023.

19:52

Autor: HRT/A.V.

Specijalna bolnica Sveta Katarina dobila najvažniju svjetsku akreditaciju u području zdravstva

Specijalna bolnica Sveta Katarina dobila najvažniju svjetsku akreditaciju u području zdravstva

Foto: HTV / HRT

Specijalnoj bolnici Sveta Katarina Joint Commission International dodijelio je najvažniju svjetsku akreditaciju u području zdravstva, čime je postala prva hrvatska zdravstvena institucija koju je akreditirao. Ova akreditacija predstavlja najviši standard u zdravstvu, iznimno je zahtjevna, proces evaluacije je višegodišnji, a imaju je vodeće svjetske zdravstvene institucije. Veliko je to priznanje za hrvatske stručnjake i bolnicu kroz koju godišnje prođe više od 50 000 pacijenata.


- Možemo čak ovaj današnji događaj proglasiti i povijesnim činom za hrvatsko zdravstvo jer na ovaj način dokazujemo svijetu da smo sposobni pružiti svijetu ono što je vrhunsko, ono što je danas state of the art u modernoj medicini, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina prof.dr.sc. Igor Borić.


Zadovoljan je bio i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina prof.dr.sc. Dragan Primorac.


- 12 godina živimo za ovaj današnji dan. Tijekom akreditacije se evaluiralo oko 1200 različitih parametara u svim segmentima, rada bolnice, sigurnosti pacijenata i svega onoga što je potrebno kako bi naša bolnica bila u razini najboljih svjetskih bolnica. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!